Skip to main content

Opgradering af skæremaskine

En automatisering af skæringsprocessen hos Industriprint har betydert en opgradering af vores nuværende S3 L1200 skæremaskine til et fuldt automatiseret skæresystem med sheet feeder og en Robot PortaTable 130.

Systemet bliver brugt til at skære emner både fra ark og fra ruller, og til at plukke emnerne bruges både en standardgripper og en postergripper. Der bliver skåret alle slags emner i mange forskellige størrelser – dog hovedsaligt i folie og plast.

Et stort boost i effektivitet

Der er sket meget på effektivitetsfronten. Med det gamle setup lagde vi ark manuelt på bordet og satte skæremaskinen i gang.

Det var så lidt tilfældigt hvor lang tid der så gik inden vi igen kom til maskinen og kunne sætte næste opgave i gang. Med vores nye system er der ingen pauser i arbejdet, så det giver sig selv at effektiviteten er meget højere. Vi har haft robotten siden forsommeren 2023, og den har været på arbejde stort set fra dag 1.”

Systemet arbejder hver dag hele dagen. Vi sætter den i gang når vi møder på arbejde, og ofte når vi tager hjem. Vi har sat et kamera op, så vi kan overvåge arbejdet hjemmefra. Når den er færdig med jobbet, lukker den selv ned og står klar til vi møder næste morgen.

Særligt når vi sætter en rulle på, og bruger postergripperen kan den arbejde i mange timer efter vi andre holder fyraften.

“Det er virkeligt nemt at få robotten og skæremaskinen til at fungere, og kræver meget lidt af os. Det at vi fik både feeder og robot koblet på vores skæremaskine har været intet mindre end genialt.”
Claus Iversen, Tegnestudeleder

Det er virkeligt nemt at få robotten og skæremaskinen til at fungere, og kræver meget lidt af os. Det at vi fik både feeder og robot koblet på vores skæremaskine har været intet mindre end genialt.

Jacob fra Zünd hjalp os inde på tegnestuen med at vise hvordan jobbene skulle forberedes til robotten – og det har fungeret virkeligt godt.

Vi får for det meste vores trykfiler/tegninger direkte fra kunderne, men det skal naturligvis gøres klar til udskæring og plukning. Det gør vi ved at lægge et skære- og robotlag ind. Ud fra det ved systemet hvor der skal skæres og plukkes i forhold til trykket.

Vi har også en ældre Zünd skæremaskine fra 2003. Den er en slider af den anden verden. Bortset fra almindelige vedligeholdelse og udskift af slidte dele har der ikke været noget.

Sådan er det med schweizisk kvalitet.

Selv om der er kommet en ny skæremaskine til, har vi stadig stor glæde af den gamle, særligt når det nye system er i gang med længerevarende jobs fra rulle som ikke kan afbrydes. Så bliver nye jobs flyttet ud til den gamle skæremaskine, som dog skal opereres manuelt.”

Tegnestueleder Claus Iversen